Hozzászólások: WORDPRESS ALAPFOKON http://www.wordpress2you.com ... tippek és trükkök kezdőknek ... Sun, 07 Aug 2011 09:45:20 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 WordPress telepítés utáni beállítások – WordPress Általános beállítások: hozzászólás (FYGureout) http://www.wordpress2you.com/2011/07/wordpress-telepites-utani-beallitasok-wordpress-altalanos-beallitasok/#comment-32 FYGureout Sun, 07 Aug 2011 09:45:20 +0000 http://www.wordpress2you.com/?p=484#comment-32 Talán még annyi lehetséges, hogy a böngésződ "Nagyítás - Kicsinyítés" funkcióját használtad, ami pl. a Firefoxban a Ctrl +, illetve a Ctrl - billentyűkkel érhető el. Talán még annyi lehetséges, hogy a böngésződ „Nagyítás – Kicsinyítés” funkcióját használtad, ami pl. a Firefoxban a Ctrl +, illetve a Ctrl – billentyűkkel érhető el.

]]>
WordPress telepítés utáni beállítások – WordPress Általános beállítások: hozzászólás (FYGureout) http://www.wordpress2you.com/2011/07/wordpress-telepites-utani-beallitasok-wordpress-altalanos-beallitasok/#comment-30 FYGureout Thu, 28 Jul 2011 06:08:34 +0000 http://www.wordpress2you.com/?p=484#comment-30 Kedves Zsuzsa! Gondolom, bekapcsoltál egy bővítményt, vagy sablont váltottál, de leginkább mindkettő elképzelhető. ;) Az admin felület igyekszik hozzád alkalmazkodni. Nincs külön beállítási lehetőség az admin betűméretnek, de tedd fel ezt a kérdést a WordPress Magyarország <a href="http://forum.word-press.hu/forum/15-megjelenes-sablonok/" rel="nofollow">Fórum</a>án, hátha van valami megoldás. Kedves Zsuzsa!

Gondolom, bekapcsoltál egy bővítményt, vagy sablont váltottál, de leginkább mindkettő elképzelhető. ;) Az admin felület igyekszik hozzád alkalmazkodni. Nincs külön beállítási lehetőség az admin betűméretnek, de tedd fel ezt a kérdést a WordPress Magyarország Fórumán, hátha van valami megoldás.

]]>
WordPress telepítés utáni beállítások – WordPress Általános beállítások: hozzászólás (Gaál Zsuzsa) http://www.wordpress2you.com/2011/07/wordpress-telepites-utani-beallitasok-wordpress-altalanos-beallitasok/#comment-29 Gaál Zsuzsa Wed, 27 Jul 2011 16:34:01 +0000 http://www.wordpress2you.com/?p=484#comment-29 Szia! Én még így nem jártam, egyszer csak kisebbek lettek az admin felületen a betűk. Mitől lehet? Kerestem, hogy hol lehet beállítani, de nem találom sehol. Köszi Zsuzsa Szia!

Én még így nem jártam, egyszer csak kisebbek lettek az admin felületen a betűk. Mitől lehet? Kerestem, hogy hol lehet beállítani, de nem találom sehol.

Köszi Zsuzsa

]]>
Hogyan töröljük saját Facebook-fiókunkat?: hozzászólás (KardiWeb) http://www.wordpress2you.com/2011/01/hogyan-toroljuk-sajat-facebook-fiokunkat/#comment-24 KardiWeb Sun, 24 Jul 2011 05:52:31 +0000 http://wordpress2you.com/?p=267#comment-24 Kedves Anett! Nem fontos törölnöd magad az "Arckönyv"-ről. Elég csak felfüggeszteni a fiókod amit akár évek múltán újra aktiválni tudsz és nem kell újra regisztrálnod, megadni adataid meg miegymás. Kedves Anett!

Nem fontos törölnöd magad az „Arckönyv”-ről. Elég csak felfüggeszteni a fiókod amit akár évek múltán újra aktiválni tudsz és nem kell újra regisztrálnod, megadni adataid meg miegymás.

]]>
A WordPress telepítése: hozzászólás (FYGureout) http://www.wordpress2you.com/2011/07/a-wordpress-telepitese/#comment-20 FYGureout Sun, 17 Jul 2011 16:25:39 +0000 http://www.wordpress2you.com/?p=445#comment-20 Szervusz Ian! Köszönöm szépen a dicséretet! Igyekeztem normálisan megcsinálni, ha már belekezdtem... :) A 3. b1.) pontnál valóban ajánlhattam volna a FileZilla-t is, de akár a SmartFTP-t, vagy mást is. Leírtam, hogy nekem ez a kedvencem a koromból (értsd: én még a Norton Commanderrel is dolgoztam...). Ambrits Tamás, a Total Commander hazai atyja, bizonyára csóválná a fejét: a Total Commanderből elég nehéz tört verziót használni, tekintve, hogy az eredeti oldalon is és a hivatalos hazai oldalán is (meg sok mindenhonnan) letölthető, a TC shareware program, amelyet 30 napig ingyenesen szabad használni, majd utána regisztrálni kell(ene), vagy törölni. A 30 nap lejártát követően "csak" jogsértővé válsz, de a program használata nincs korlátozva. Az FTP jelszó eltárolása pedig kifejezetten felhasználófüggő; senki más nem tudja elmenteni a jelszót, csak a felhasználó akarata. :) Az egy másik kérdés, hogy ez is, mint oly' sok más is, nagyon nem javallott, a jelszólopó ótvarok miatt. A 3. b3.) pontban a <em>*.php</em> fájlban az általad említett <em>default.php</em> is beletartozik. Mivel inkább általános tárhely-jellemzőt próbáltam írni, mint az adott tárhely-specifikumot, ezért nem nevesítettem. Vannak tárhelyek, ahol éppen <em>index.php</em>, vagy <em>index.html</em> nevű fájl lakozik, vannak olyanok, amelyekben más fájlok, vagy éppen semmi sem. Teljesen véletlenül jött ez a szolgáltató, és hangsúlyozottan nem is az ő "reklámozásuk" volt a cél, sőt - ellenkezőleg! Csak ebben éppen te, és (ha jól emlékszem) <strong><em>arany</em></strong> nevű Fórumtársunk a hibás; a Fórumon láttam a párbeszédeteket, és az inspirált, hogy megírjam már ezt az írást, amit kb. a 3.0 megjelenése óta tervezek. :) :) <strong><em>arany</em></strong> lakótárs pedig éppen ezen a szolgáltatón nyűglődött (meg korábban is <a href="http://wptest.webege.com/" target="_blank" rel="nofollow">volt egy próbatelepítés ezen szolgáltatónál</a>, teszt jelleggel - meg kell mondjam, az akkori szenvedéshez képest most pikk-pakk volt minden. Szervusz Ian!

Köszönöm szépen a dicséretet! Igyekeztem normálisan megcsinálni, ha már belekezdtem… :)

A 3. b1.) pontnál valóban ajánlhattam volna a FileZilla-t is, de akár a SmartFTP-t, vagy mást is. Leírtam, hogy nekem ez a kedvencem a koromból (értsd: én még a Norton Commanderrel is dolgoztam…). Ambrits Tamás, a Total Commander hazai atyja, bizonyára csóválná a fejét: a Total Commanderből elég nehéz tört verziót használni, tekintve, hogy az eredeti oldalon is és a hivatalos hazai oldalán is (meg sok mindenhonnan) letölthető, a TC shareware program, amelyet 30 napig ingyenesen szabad használni, majd utána regisztrálni kell(ene), vagy törölni.
A 30 nap lejártát követően „csak” jogsértővé válsz, de a program használata nincs korlátozva.
Az FTP jelszó eltárolása pedig kifejezetten felhasználófüggő; senki más nem tudja elmenteni a jelszót, csak a felhasználó akarata. :) Az egy másik kérdés, hogy ez is, mint oly’ sok más is, nagyon nem javallott, a jelszólopó ótvarok miatt.

A 3. b3.) pontban a *.php fájlban az általad említett default.php is beletartozik. Mivel inkább általános tárhely-jellemzőt próbáltam írni, mint az adott tárhely-specifikumot, ezért nem nevesítettem. Vannak tárhelyek, ahol éppen index.php, vagy index.html nevű fájl lakozik, vannak olyanok, amelyekben más fájlok, vagy éppen semmi sem.

Teljesen véletlenül jött ez a szolgáltató, és hangsúlyozottan nem is az ő „reklámozásuk” volt a cél, sőt – ellenkezőleg! Csak ebben éppen te, és (ha jól emlékszem) arany nevű Fórumtársunk a hibás; a Fórumon láttam a párbeszédeteket, és az inspirált, hogy megírjam már ezt az írást, amit kb. a 3.0 megjelenése óta tervezek. :) :)
arany lakótárs pedig éppen ezen a szolgáltatón nyűglődött (meg korábban is volt egy próbatelepítés ezen szolgáltatónál, teszt jelleggel – meg kell mondjam, az akkori szenvedéshez képest most pikk-pakk volt minden.

]]>
A WordPress telepítése: hozzászólás (Ian) http://www.wordpress2you.com/2011/07/a-wordpress-telepitese/#comment-19 Ian Sun, 17 Jul 2011 12:41:10 +0000 http://www.wordpress2you.com/?p=445#comment-19 Szia Győző! Nagyon jó kis leírás lett gratulálok hozzá, mert valóban hiánypótló! Ha nem haragszol, akkor pár apróságot még hozzáfűznék: mivel konkrétan a 000webhost-ot mutatod be, így a b1.-s ponthoz lehetne alternatívaként a <a href="http://filezilla-project.org/" target="_blank" rel="nofollow">Filezilla</a>-t javasolni, mert sokan tört TC-t használnak és az ha eltárolja a jelszavakat akkor abból baj lehet. A jelszavak mentése egyébként sem javasolt. b3.-s ponthoz annyi, hogy a default.php fájlt kell törölni. Illetve van egy elírás is itt (esetlehgesen) Még annyi, hogy ez egy amerikai tárhely és néha előfordul, hogy átmenetileg elérhetetlen lesz az oldal. De ezt az ingyenességért és a reklámmentességért talán lehet vállalni. Mindenesetre gyakorolni és ideig-óráig megfelelő, bár van itthoni alternatíva is (dtsh.hu). Üdv:Ian :) Szia Győző!
Nagyon jó kis leírás lett gratulálok hozzá, mert valóban hiánypótló! Ha nem haragszol, akkor pár apróságot még hozzáfűznék: mivel konkrétan a 000webhost-ot mutatod be, így a
b1.-s ponthoz lehetne alternatívaként a Filezilla-t javasolni, mert sokan tört TC-t használnak és az ha eltárolja a jelszavakat akkor abból baj lehet. A jelszavak mentése egyébként sem javasolt.

b3.-s ponthoz annyi, hogy a default.php fájlt kell törölni. Illetve van egy elírás is itt (esetlehgesen)

Még annyi, hogy ez egy amerikai tárhely és néha előfordul, hogy átmenetileg elérhetetlen lesz az oldal. De ezt az ingyenességért és a reklámmentességért talán lehet vállalni. Mindenesetre gyakorolni és ideig-óráig megfelelő, bár van itthoni alternatíva is (dtsh.hu).
Üdv:Ian :)

]]>
Hogyan töröljük saját Facebook-fiókunkat?: hozzászólás (FYGureout) http://www.wordpress2you.com/2011/01/hogyan-toroljuk-sajat-facebook-fiokunkat/#comment-18 FYGureout Thu, 14 Jul 2011 07:17:59 +0000 http://wordpress2you.com/?p=267#comment-18 Kedves Anett! Nem vagyunk Facebook szakértők (sem), a részletek után inkább a acebook súgójában, vagy Fórumokon kell kutatni. :) Ami bizonyos: egy másik email címmel egészen bizonyos, hogy új Facebook fiókot hozhatsz létre, bármikor. Kedves Anett!

Nem vagyunk Facebook szakértők (sem), a részletek után inkább a acebook súgójában, vagy Fórumokon kell kutatni. :)

Ami bizonyos: egy másik email címmel egészen bizonyos, hogy új Facebook fiókot hozhatsz létre, bármikor.

]]>
Hogyan töröljük saját Facebook-fiókunkat?: hozzászólás (Anett) http://www.wordpress2you.com/2011/01/hogyan-toroljuk-sajat-facebook-fiokunkat/#comment-17 Anett Tue, 12 Jul 2011 12:39:38 +0000 http://wordpress2you.com/?p=267#comment-17 Én véglegesen ki akarok lépni a Facebook- ból, de hogyha később újra a Facebook-on akarok lenni, az megoldható?Újra tudnék regisztrálni, újra lehetne fiókom??????????????? Én véglegesen ki akarok lépni a Facebook- ból, de hogyha később újra a Facebook-on akarok lenni, az megoldható?Újra tudnék regisztrálni, újra lehetne fiókom???????????????

]]>
Hogyan beszél magyarul a WordPress?: hozzászólás (FYGureout) http://www.wordpress2you.com/2011/03/hogyan-beszel-magyarul-a-wordpress/#comment-16 FYGureout Tue, 12 Jul 2011 08:19:40 +0000 http://wordpress2you.com/?p=277#comment-16 Kedves Csaba! Akkor valamit sikerült nem jól kijavítani (egy pont, egy törtjel, vagy ilyesmi, aprócska elírás lehet a gond, nem?). ;) Én is most másoltam fel az svn-ből a tegnapi javítást, sablont váltottam, és ellenőriztem: működik! :) :) Szerintem, te is onnan másold fel a .mo fájlt. A Twenty Eleven sablont frissítetted? Kedves Csaba!

Akkor valamit sikerült nem jól kijavítani (egy pont, egy törtjel, vagy ilyesmi, aprócska elírás lehet a gond, nem?). ;)

Én is most másoltam fel az svn-ből a tegnapi javítást, sablont váltottam, és ellenőriztem: működik! :) :) Szerintem, te is onnan másold fel a .mo fájlt. A Twenty Eleven sablont frissítetted?

]]>
Hogyan beszél magyarul a WordPress?: hozzászólás (Béli Csaba) http://www.wordpress2you.com/2011/03/hogyan-beszel-magyarul-a-wordpress/#comment-15 Béli Csaba Mon, 11 Jul 2011 21:11:41 +0000 http://wordpress2you.com/?p=277#comment-15 Sajnos nem jó pedig tegnap is azt a fájlt szerkesztettem. Megtaláltam a hibát, kijavítottam és nem Sajnos nem jó pedig tegnap is azt a fájlt szerkesztettem.
Megtaláltam a hibát, kijavítottam és nem

]]>