Legfontosabb kellékek

Mint mindenhol, itt is igaz a mondás: „Jó munkát csak jó szerszámmal lehet végezni!”

Mindig törekedni kell arra, hogy a munkavégzéshez szükséges eszközök a legjobb állapotban legyenek, a legjobb szerszámokat használjuk, ezért érdemes mindegyiknél az „újabb verzió megjelenésének automatikus ellenőrzése” funkciót bekapcsolni.

BÖNGÉSZŐ

Firefox - logó A biztonság, a stabilitás, a sebesség és még sok egyéb miatt a Firefox az internetezők szokásaihoz alkalmazkodik. Ingyenes és könnyen telepíthető!Mindenki eltérően használja az internetet, miért kellene hát a böngészőnek ugyanolyannak lennie, mint a mellettünk ülőké? Függetlenül attól, hogy cseveg, főz vagy programozik, több mint 6000 kiegészítő segít a böngésző testreszabásában.

További böngészők:

Google Chrome - logó Opera - logó Safari - logó Internet Explorer 8 - logó

BÖNGÉSZŐ-BŐVÍTMÉNYEK

Böngészőként a Firefoxot ajánljuk, ezért – értelemszerűen – bővítményt is őhozzá ajánlunk:

firebug-logó Ez a bővítmény teljesen integrálódik a Firefox böngészőbe. Lehetővé teszi valamennyi weblap szerkesztését, hibakeresést, monitorozást. Kezeli a HTML, a CSS és JavaScript nyelveket, rengeteg hiba-felderítő és -javító funkcióval rendelkezik.Telepítés a képre történő kattintással lehetséges.
ColorZilla - Firefox bővítmény A ColorZilla segítségével bármelyik weboldal bármelyik pontján a használt színt meg lehet határozni, a használt színt át lehet vinni egyszerű és gyors másolással akár a saját honlapunkra is.Lehetőséget ad a beépített színkészletek közül választani, vagy akár a saját magunk által kedvelt és használt színekből saját készletet elmenteni.Telepítés a képre történő kattintással lehetséges.
Screengrab! - logó A böngészőbe épülő bővítmény lehetővé teszi, hogy rögzítsük és képként mentsük el mindazt, amit a képernyőn látunk (képernyő-lopó), akár az egész képernyőt, akár csak annak egy kijelölt részét, vagy egy egész weblapot.Telepítés a képre történő kattintással lehetséges.

KÉPKEZELŐK

A képkezelés ajánlott programjai a használt böngészőktől teljesen függetlenek, saját számítógépünkre telepített programok.

Ingyenesen használható képnéző, melynek előnye a kis méret és a gyorsaság, továbbá az egyszerű kezelhetőség.

Készíthetünk bemutatókat, a képeket kinyomtathatjuk és tetszésünk szerint átalakíthatjuk. A letöltendő csomagban megtalálható a telepítő program, a magyarítás, valamint a kiegészítő bővítmények.

Telepítésnél ügyeljünk a Google Toolbar és Search install kérdésnél – ne felejtsük el rákattintással kivenni a képernyőn megjelenő jelölőnégyzetből a jelet.

A képre történő kattintással a magyar letöltési oldalra jutva a program letölthető.

gimp_logo

A Gimp program egy szabadon terjesztett, ingyenes, magyar nyelven is tudó szoftver, olyan feladatok elvégzésére, mint fotóretusálás, képszerkesztés és képkészítés.

Igen nagy tudású program sok lehetőséggel. Használhatjuk, mint egyszerű rajzprogram, de akár profi minőségű fotóretusálásra is alkalmas. Alkalmazhatjuk valós idejű kötegfeldolgozó rendszerként, vagy mint nagy teljesítményű képszámoló, de használhatjuk egyszerűen képkonverternek is.

A képre történő kattintással a magyar letöltési oldalra jutva a program letölthető.


SZÖVEGSZERKESZTŐK

A .php fájlokat tilos olyan szövegszerkesztő programokkal szerkeszteni, mint pl. a Word, WordPad stb.

A szövegszerkesztés ajánlott programjai a használt böngészőktől teljesen függetlenek, saját számítógépünkre telepített programok.

notepad++-logó

Notepad++ egy ingyenes forráskód-szerkesztõ (és a hagyományos Jegyzettömb leváltására hivatott program) amely számos programozási nyelvet is támogat a MS Windows környezetben.

A képre történő kattintással a program letölthető.

pspad-logó

A PSPad az egyes programozói nyelvek forráskódját eltérő szintaxiskiemeléssel jeleníti meg.

A HTML-kódot újraformázhatjuk, tömöríthetjük, ellenőrizhetjük, konvertálhatjuk CSS-be, XML-be vagy XHTML-be. Színválasztó eszköz használata, és kód explorer könnyíti munkánkat. Internet Explorerben és a Mozillában tekinthetjük meg előnézetben az elkészült kódot.

A képre történő kattintással a magyar letöltési oldalra jutva a program letölthető.


SZERVEREK SAJÁT GÉPRE

Nem lehet azt mondani, hogy egy saját szerver telepítésével kell kezdeni egy kezdő WordPress oldal építőjének, de hamar rájövünk arra, hogy amíg nincs saját, fizetős tárhelyünk, ahol kipróbálhatjuk megjelenítés előtt is a dolgainkat, addig saját számítógépünk egyik sarkát kinevezhetjük szervernek, és bátran kísérletezhetünk.

 

wampserver logó

Apache 2.2.8, PHP 5.2.6, SQLitemanager, MySQL 5.0.51b, és PhpMyAdmin automatikus telepítése magyar nyelvű támogatással. Ideális saját szerver létrehozására akár offline módban is pl. weblapjaink tesztelésére.

A képre történő kattintással a program letölthető.

xampp logó

A XAMPP előnye, hogy minden lényeges és főleg ingyenes kiszolgálót egyesít.

Tehát, egy csomagban találhatunk web-, adatbázis-, FTP- és levelező-kiszolgálót. Mindig mindenből a legfrissebbet kapjuk, és az újabb verziókat is pár kattintással telepíthetjük. Ha pedig kezdőként indulunk neki a felfedezésnek, akkor sem kell kétségbeesnünk, hiszen a csomag beállítása nagyon egyszerű.

A képre történő kattintással a program letölthető.


© 2010 - 2011. WORDPRESS ALAPFOKON .... tippek és trükkök kezdőknek .... Suffusion theme by Sayontan Sinha