Névjegy

Nevem nincs, illetve van, de nem annyira fontos. Az internetet – már a koromból adódóan is – nem a csecsemőtejjel szívtam magamba, sőt, még azt is elárulhatom, hogy talán 15 sornyi PHP-kódot sem tudok fejből felsorolni.

Mindez nem akadályoz meg abban, hogy elmondjam, megosszam tapasztalataimat azokkal, akik a WordPress tartalomkezelő (CMS) rendszerrel szándékoznak megismerkedni, vagy éppen belevágnak a használatába.

Hohohohóóóóó! CMS-rendszer? Visszakozz!

Igyekszem elkerülni jövőben az olyan szavakat és kifejezéseket, amitől egy kezdőnek a talpa is ökölbe szorul, és feláll a hátán a szőr. :)

Szóval, a WordPress egy olyan (blog)rendszer, aminek a segítségével, egy átlagos szövegszerkesztői ismerettel (annyi elég, amivel megszerkesztünk a kőművesnek egy ordító papírost: A Szemetet a kukába ! :evil: :evil: ) egy saját blogot, összeállíthatunk.

Egy kis kitartással, néhány segédeszközzel kisvállalkozásunknak remek honlapot szabhatunk, még több kitartással és türelemmel nagy, céges honlap, portálrendszer is kiszabható belőle.

Ha nagyon belejövünk az egészbe, akkor kisebbtől a több ezres blogot, honlapot működtető rendszer is kiépíthető vele.

Hihetetlen? Pedig igaz!Itt van néhány példa:

Mesék, Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség, Mozilla Magyarország Közösség, Rádió8 Körmend, TV2, Downing Street 10 (angol miniszterelnök hivatala), Total Commander, Szoftverbörze

Kellően sokszínű, igaz?

És van néhány saját oldal is. Két okból sorolok fel néhányat:

- ezeken az oldalakon is nyomon követhetőek a változások; van közöttük egészen kezdetleges, mondhatnám amorf képződmények, és olyan is, amire azt lehet mondani, hogy a maga helyén, a maga nemében elmegy ;)

- a honlap más helyén még lesz róla szó, hogy a keresőoptimalizálásnál jól jöhet egy-két link… :) :)

Ambassador Club Pécs, Ambassador Club Magyarország, SZÍVORVOS/Cardiologist Pécs – Hungary, KISEMBERKE…, Fogorvos/Dentist – Szigetvár Hungary, Könyvelőiroda Közösségi Oldal Pécs, SAKRAF Könyvelőiroda Kft. Pécs, CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál

Mit nem mondtam még el? WordPress Magyarország Fórum az oldal, ahol minden segítséget megkaphat, aki eltéved ebben a szép és nem könnyű (és nem is túl nehéz) játékban.

FYGureout

© 2010 - 2011. WORDPRESS ALAPFOKON .... tippek és trükkök kezdőknek .... Suffusion theme by Sayontan Sinha